KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA, Karaman’ın Yatırım Alanlarının Belirlenmesine Yönelik Toplantı Düzenledi

14 Eylül 2019
Okunma Sayısı: 1312

Ülkemizin sanayi stratejisi doğrultusunda 30/10/2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında sanayi yatırımlarının yönlendirileceği hazine arazilerinin tespit edilerek uygun rezerv yatırım alanlarının belirlenmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi’nin saha çalışması, İl Yatırım Destek ve Tanıtım Strateji Belgesi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın takdiri doğrultusunda hazine arazilerinden sanayi alanlarının belirlenmesine yönelik yapılan çalışmada belirlenen yedi pilot ilden birisi de Karaman olmuştur. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından illerde bu çalışmaların Kalkınma Ajansları ve Yatırım Destek Ofisleri koordinasyonunda yürütülmesi kararlaştırılmıştır. Söz konusu yatırım alanlarının belirlenmesine yönelik başlangıç toplantısı 11.09.2019 tarihinde Karaman Valiliği’nde Karaman Valisi ve MEVKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fahri Meral başkanlığında, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger ile ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, toplantının niteliği, amaç ve gündemi konusunda katılımcıları bilgilendirdikten sonra; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen uzmanlar yedi pilot il arasında ilk toplantının Karaman’da yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, yatırım alanları çalışmasının neden yapıldığı, mevzuat ve süreç hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirmiştir.

Daha sonra, MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Doğan Ali Onuralp tarafından, Karaman’da yatırım alanlarının mevcut durumu, MEVKA tarafından yapılacak olan “Yer Seçim Etüt Raporu’nun içeriği ve kurumlardan beklentiler ve potansiyel yatırım alanlarına yönelik bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantının son bölümünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu tarafından potansiyel yatırım alanlarına yönelik bilgilendirme gerçekleştirildi.

Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.