KAPAT X
Popüler Aramalar
Duyurular

2012 Yılı Karaman İşgücü Piyasası Talep Araştırması Haber Bülteni

17 Temmuz 2017 | 00:00
 
 
Yerel internet sitesi olan Kurum veya Kuruluşlarda
Karaman İşgücü Piyasası Talep Araştırması Haber Bülteni ile ilgili
yerel internet sitesinde yayımlanabilecek haber duyuru notudur.
 
DUYURU NOTU:
 
İlimizdeki istihdam ve işsizlik sorununun çözümüne yönelik işgücü yapısı ile sektörler bazında personel, eğitim, nitelik vb. ihtiyaçları belirlenmesine yönelik bilgi derlenmesini sağlamayı amaçlayan İşgücü Piyasası Analiz Çalışmasının (İ.P.A 2012) işverenlerle yüz yüze görüşme şeklinde gerçekleştirilen saha çalışması alt bölümü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün İ.P.A. çalışmaları için ülke genelinde belirlediği 10/09/2012‐31/10/2012 tarihleri arasında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü imkânlarıyla yapılmıştır.
 
Ülkemiz genelinde 63.632 işyerini kapsayan İ.P.A. 2012 saha çalışmasında, Karaman’da ziyareti planlanmış olan işyeri sayısı 393 olup, dağılımı aşağıdaki listedeki gibi olan bu işyerlerinden 346’sı ile yüz yüze görüşme gerçekleştirilmiştir.
Sektörler
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
P
Q
R
S
Toplam
KARAMAN
14
110
2
56
109
24
18
1
14
3
8
4
14
7
 0
9
393
 
Sektörler: B madencilik ve taş ocakçılığı; C imalat; D elektrik, gaz, Buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı; E Su temini; kanalizasyon, atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri; F inşaat, G toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı; H ulaştırma ve depolama; konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri; bilgi ve iletişim; finans ve sigorta faaliyetleri; gayrimenkul faaliyetleri; M mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler; N idari ve destek hizmet faaliyetleri; Peğitim; Q insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri; R kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor; S diğer hizmet faaliyeti.
 
Karaman 2012 İşgücü Piyasası Analiz Çalışmasının ziyaret aşamasında ‘il düzeyinde işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları’, ‘il düzeyinde ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları’, ‘işverenlerin temininde güçlük çektikleri meslekler ve teminde güçlük çekme nedenlerine ilişkin işveren beyanları’, ‘yıl içerisinde işe giriş ve işten çıkışlara ilişkin verileri’ ve ‘2012 yılı sonunda ve 2013 yılı ortasında gelecek dönemlere ilişkin işgücü piyasasında mesleki değişim eğilimleri’ başlıklarında veriler elde edilmiştir.
 
Bu veriler ışığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu adına Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce hazırlıkları devam eden Karaman İ.P.A. 2012 kısa bir süre sonra tamamlanarak iş gücü piyasası taraflarının ve kamuoyunun kullanımına sunulmuş olacaktır.
 
Karaman 2012 İ.P.A. Raporunun bir diğer önemi de,, 2013 yılında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunca açılacak olan mesleki kursların bir ön çalışması olmasıdır. 2012 İşgücü Piyasası Analiz Çalışması, Hükümetimiz ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi (PES) Operasyonu dâhilindeyürütülen bir çalışmadır.
 
Bu raporun bir özeti mahiyetinde olan 2012 YILI KARAMAN İŞGÜCÜ PİYASASI TALEP ARAŞTIRMASI HABER BÜLTENİNE ulaşmak için tıklayınız.
 



 
2012 KARAMAN İPA Haber Bülteni